HTML

Trip. Ahol a sínek összeérnek.

Utazás, világ- és köldökbámulás, valamint az utolsó világmegváltási kísérlet.

Friss topikok

Linkblog

Lendületben a Havas-família (III. évad)

2007.06.09. 17:54 :: matyominta

Lendületben a Havas-família (III. évad)

   Újra itt van a nagy csapat, Havasék már harmadik éve szépítgetik szerény lehetőségeik szerint a Lánchíd közvetlen környékét, a Világörökség közepét, oda, bele. Mint már megírtuk (http://homar.blog.hu/2006/06/26/lenduletben_a_havas_familia), a Városképvédelmi Bizottság, a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal, ergó a Főváros (http://w3.nsz.prim.hu/budapest/cikk/409880/) hozzájárulásával. Hiánypótló létesítmény a turisták jobb kiszolgálása érdekében, akik sörrel a kezükben szeretnének Budapest jelképében, a látványosan telefirkált és elhanyagolt Lánchídban (http:// https://youtube.com/watch?v=DbpW_WGD-m8) gyönyörködni. Azok számára, akik elégedetlenek lévén a környéken levő tucatnyi étteremhajó szolgáltatásaival és egy kis echte Ká-ejrópai fílingre vágynak. No, itt megkapják a Best of Demszkylandet.

    Emlékszünk rá, hogy Demszky Gábor éppen Budapest antibalkán-jellegére hivatkozva bontatta el a Boráros téri bodékat, amelyek (természetesen) küllemükben mélyen alulmúlták a Világörökség eme pompázatos ékességét. Ha esetleg valamelyik rosszindulatú náci kétségbe vonná a Fesztivál Kávézó esztétikai értékeit, létjogosultságát és korrupcióról rinyálna, azok számára álljon itt végső érvként a Szadesz állítólagos városvédőjének, Ráday Mihály a véleménye (http://www.habostorta.hu/hab/zsofi/dolgai/200606/havas_lanyanak_kavezoja_ekesiti_a_pesti_panoramat):
” Ráday Mihály városvédő szerint, ha a Kávézó körül az engedélyek rendben vannak akkor nincs nagy probléma.

- Idén még nem láttam az építményt, de tavaly sem volt vele probléma. Mivel ideiglenes épületről van szó, ami nem örökre marad ott, és az engedélyeztető bizottságok is áldásukat adták, úgy nagy baj nem lehet.

Ha jól emlékszem ez egy gyomos terület volt, most pedig egy kulturált környezet van ugyanott, így az utóbbiból szívesebben gyönyörködöm a Budai vár látványában.”

     Minket teljesen meggyőzött Ráday Mihákly érvelése, hiszen nemcsak a Lánchíd, de a környéke is kurvára el van hanyagolva. Szerencsére itt a rádays forradalmi megoldás: dobjuk fel a területet egy barakkal és minden rendben lesz, kulturált. Ezen gondolatmenet alapján Ráday Mihály gyomos kertje is egy második Fesztivál Kávézó felépítésével kulturálódna meg. Innét biztatjuk Budapest összes vendéglátósát, hogy haladéktalanul ostromolják meg Demszkyéket területfoglalási engedélyekért, mert még rengeteg elhanyagolt, gyomos terület van a Lánchíd környékén.

P.s: Félreértések elkerülése érdekében: nem Demszky Gáborról fogjuk megmintázni a korrupció és az inkompetencia szobrát, ha egyszer majd úgy adódik. És természetesen azt sem állítjuk, hogy Demszky és bandája ilyesfajta módon vásárol magának médiabefolyást, hiszen Havas Nikolett nem azonos Havas Henrik médiaizével, hanem csupán a lánya.

 

 

http://w3.nsz.prim.hu/budapest/cikk/409880/


http://homar.blog.hu/2006/06/26/lenduletben_a_havas_familia
http://homar.blog.hu/2005/08/08/budapesti_panorama_1

 

Demszky Gábor éppen Budapest világvárosi-jellegére bontatta el a Boráros-téri bodékat, amelyek természetesen küllemükben mélyen alulmúlták a Világörökség eme pompázatos barakkját.

Részünkről roppant kíváncsian várjuk a Világörökségi Hivatal válaszát Havasék városszépítő tevékenységével kapcsolatban.

http://www.habostorta.hu/hab/zsofi/dolgai/200606/havas_lanyanak_kavezoja_ekesiti_a_pesti_panoramat

Természetesen nem Demszky Gáborról fogjuk megmintázni a korrupció és az inkompetencia szobrát, ha egyszer majd úgy adódik. És természetesen azt sem állítjuk, hogy Demszky és bandája ilyesfajta módon vásárol magának médiabefolyást.

Ráday Mihály városvédő szerint, ha a Kávézó körül az engedélyek rendben vannak akkor nincs nagy probléma.

- Idén még nem láttam az építményt, de tavaly sem volt vele probléma. Mivel ideiglenes épületről van szó, ami nem örökre marad ott, és az engedélyeztető bizottságok is áldásukat adták, úgy nagy baj nem lehet.

Ha jól emlékszem ez egy gyomos terület volt, most pedig egy kulturált környezet van ugyanott, így az utóbbiból szívesebben gyönyörködöm a Budai vár látványában.

 

ÁNTSZ, a tûzoltóság, a fõvárosi önkormányzat környezetvédelmi bizottsága és a Fõvárosi Közlekedési Felügyelet is hozzájárulását adta a tervekhez, így az örökségvédelmi hivatalnak már csak azt kell ellenõrizni, hogy az épület valóban a tervek szerint készül el. Havas Henrik a Színes Bulvár Lapnak azt nyilatkozta: "harminckét éves a lányom, nem foglalkozom a dolgaival", Havas Nikoletta még ennyit sem mondott az ügyrõl.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://trip.blog.hu/api/trackback/id/tr7895737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása