HTML

Trip. Ahol a sínek összeérnek.

Utazás, világ- és köldökbámulás, valamint az utolsó világmegváltási kísérlet.

Friss topikok

Linkblog

Utazás a pokolba (videóbeszámoló)

2006.12.16. 02:27 :: matyominta

     Kedves testvéreim, olyan vidékre kalauzolunk benneteket, ahova többnyire retúrjegy nélkül utaznak az emberek. Nem mintha nagyon fájintos lenne a szóbanforgó úticél, szansájn tengerparttal, ingyen koksz és szex végkimerülésig. Éppen ellenkezőleg, eleve nagyon rossz a híre, hála a Bibliában kifejtett negatív propagandának. Néhány piromániást, mazochistát és emót leszámítva senki sem vágyakozik arrafelé, A pokolról van szó, testvéreim. Örök tűz, sőt tűztó. Gyehenna, seól, hádesz, nagyon, de nagyon alacsony komfortfokozat. És mindez mindörökkön örökké tartó fogcsikorgatás, hacsak nem sárga testvéreink találták el a tutifrankót. Utolsó dokumentált visszatérés a Pokolból egy bizonyos Dante nevű költő nevéhez fűződik, aki a beszámolója szerint eltévedt egy nagy sötétlő erdőben és nem lelé az igaz utat, mindezt az emberélet útjának felén, máig sem egészen tisztázott körülmények között. Kalandos utazásáról visszatérve, élményeiről egy útikönyvben számolt be, ami a témaválasztás okán igen jól fogyott és mára kötelező olvasmányként generációkkal sikerült megutáltatni a tanodákban.


      Mostanság Bill Wiese, amerikai állampolgár tett látogatást a pokolban, de ő erdei tévelygés helyett egyenesen a hitvesi ágyból teleportálodott eme rosszhírű környékre és mint a beszámolójából kiderült, igazolódtak a pokollal kapcsolatos legszebb hollywoodi sztereotípiák. Sötétség, lángok, hőség, félelmetes démonok és sikoltozás. Mindezek fejében cseppnyi Coca-Cola sem enyhíti a szenvedők végtelen szomjúságát, ami a leírt körülményeket tekintve olyan felemelő érzés lehet, mint amikor egy duhaj kirándulás után 24 órára a sivatagban felejtették a seggrészeg Füller cimborát és a negevi napsütéshez vizet mellékelni is elfelejtettek. Füller azóta csak folyóparton hajlandó berúgni, mint például Budapest.

       Visszatérve Bill Weisére, a szóbanforgó úr világéletében igen erkölcsösen Istennek, sőt Istenből élt, lévén valami középfontos valaki volt egy nem fontos település fundamentalista keresztény közösségben, amelyek bőszen tenyésznek a nagy Amerikában, a szabadság és demokrácia hazájában. Igen jelentéktelen külsővel és minimalista demagóg képességekkel áldotta meg az Úr, minden esélye megvolt tehát, hogy evilági életét a jól megérdemelt teljes ismeretlenségben tölse el.
        És ekkor történt a fordulat. Isten végtelen bölcsességében őt, a kis mélynövésű senkit szemelte ki egy pokoli tripre. Hősünk egy hajnalban a hitvesi ágyból hirtelen a pokolba huppant, egészen pontosan 3.22-kor, ahol teljes 23 percig sínylődött a neje tanúságtétele szerint. Részletek az alanti filmekben, igen hatásos illusztrációkkal. De minden jó, ha vége jó, Jézus kiemelte a végállomásból és megbízta, hogy igazolja a hitetlen embereknek a pokol létét, valamint közölje, hogy egy nagyon, de nagyon közeli időpontban benéz hozzánk. Mármint Jézus. Az élménybeszámoló könyv formájában is kapható, csekély 15 dolláros adomány fejében, és itt választ kaphatunk olyan kérdésekre, miszerint vannak-e gyerekek a pokolban.

   Az interjú végén megható vallomásnak lehetünk részesei:  Sid Roth műsorvezető a csodálatos élménybeszámolót + a Jézussal való személyes találkozót hallva mélyen a szemünkbe néz és megvallja: bár ő zsidó, Jézus őt is meglátogatta, egyenesen a hálószobájában. Halleluja.
 

     (This is an incredible Testimony of Bill Wiese and his supernatural "23 Minute Trip to Hell". Bill was placed in Hell not as a casual observer, but as someone who was not saved. He recounts all the horrid details with such precision that it captivates the listener from start to finish.)

  A Sid Roth interjú (28 perc 33 mp)




1 óra 36 perces élménybeszámoló, csak nagyon elszántaknak:



Oroszországban is felbukkant Billy:





Levezetésképpen következzék a Genesis örökzöldje (Jesus he knows me):




JESUS HE KNOWS ME

You see the face on the TV screen
coming at you every Sunday
see that face on the billboard
that man is me

On the cover of the magazine
there's no question why I'm smiling
you buy a piece of paradise
you buy a piece of me

I'll get you everything you wanted
I'll get you everything you need
don't need to believe in hereafter
just believe in me

Cos Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
oh yes he knows me
and he knows I'm right
and he's been telling me
everything is alright

I believe in the family
with my ever loving wife beside me
but she don't know about my girlfriend
or the man I met last night

Do you believe in God
cos that's what I'm selling
and if you wanna get to heaven
I'll see you right

You won't even have to leave your house
or get outta your chair
you don't even have to touch that dial
cos I'm everywhere

And Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
oh yes he knows me
and he knows I'm right
well he's been telling me
everything's gonna be alright

Won't find me practising what I'm preaching
won't find me making no sacrifice
but I can get you a pocketful of miracles
if you promise to be good, try to be nice
God will take good care of you
just do as I say, don't do as I do

I'm counting my blessings,
I've found true happiness
cos I'm getting richer, day by day
you can find me in the phone book,
just call my toll free number
you can do it anyway you want
just do it right away

There'll be no doubt in your mind
you'll believe everything I'm saying
if you wanna get closer to him
get on your knees and start paying

Cos Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
oh yes he knows me
and he knows I'm right
well he's been telling me
everything's gonna be alright, alright

Jesus he knows me
Jesus he knows me, you know...

9 komment

Címkék: üzlet utazás vallás jézus pokol hell hölle reise trip journey religion bill wiese bill wiese sid roth sid roth jesus swindle svindli szélhámosság business geschäft hiszékenység credulity

A bejegyzés trackback címe:

https://trip.blog.hu/api/trackback/id/tr9522823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fsanyi 2007.12.14. 20:28:36

Heló látom azért valamennyire csak izgat a téma ha ennyire kitartóan fikázod a fickót.Tudod megvan írrva,hogy senki sem örököli Isten országát aki szereti és szólja a hazugságot.Mivel magad is el ismered fundamentalista keresztény mivoltát ezzel igazolod is őt mert egy ilyen hazugságnak ő pontosan tudja a végét így hát már ez is őt igazolja veled és állitásoddal szemben.Tudod Isten nincs alá vetve az emberi racionalista gondolkodásnak így mint megmondta "MERT NEM AZ ÉN GONDOLATAIM A TI GONDOLATAITOK,ÉS NEM A TI UTAITOK AZ ÉN UTAIM ,ÍGY SZÓL AZ ÚR!Ésaiás 55,8"kiválaszthata ezt a mélynövésű fickót erre a feladatra mint az köztudott maga Pál apostol is igen alacsony fickó volt mégis ő lett a pogányok azaz nekünk európaiaknak az apostola az új szövetség több mint a felénk a szerzője a SZENT SZELEM által.úgyhogy csk nyugodtan ironizáld a mukáságát az uriembert de valószínűleg az idő ami tényleg közel van nem téged hanem a fundamentalista kereszténységet foglya igazolni.

matyóminta · http://ex-homar.blogspot.com 2007.12.14. 21:35:49

És mondá az Úr: ne szórd a magodat péntek este a monitor előtt, mert nem Istennek tet tetsző az. Látogasd inkább a szebbik nemnek az pináját és a vallási gőz is kiereszt a fejedből. És Németh Sándor is fogyókurázhatna végre, mert már nem fér be a szélesvésznú plazmámba.

Mario 2007.12.16. 20:39:05

matyóminta!

Szerintem ilyen iq szinttel csendben kéne maradnom,mert még a bolond is bölcsnek látszik ha csöndben marad! Legalább a látszatot add meg! De meg tudom érteni hogy ha ezt sem tudod megtenni, mert lehet hogy nagy dolog lenne ilyen tőled elvárni, de vannak csodák

matyóminta 2007.12.19. 11:56:11

írrva egy r, foglya helyett fogja, pont, vessző, ésatöbbi,

csók Sanyinak, vedd meg neki vmelyik Norbi könyvet karácsonyra

marat 2007.12.27. 16:48:51

sokan hulyesegnek tartjak az egessz tortenteket...de mivel ISTEN ezekrol is tud mindent,megadja azoknak is a melto jutalmat,akik meg ezek utan is kepesek ISTEN ellen fellepni.....ISTEN a satannak es bukott angyalainak keszitette a pokolt...de mivel az ember bukasa utan is inkabb vakon tengodik,egy helyre fog kerulni a demonokkal,ISTENtol tavoli helyre,ahol ,maga a satan foglya kinozni..es ez mind a buneinek kovetkezmenye....ISTEN felkinalta az eletet....mindenkinek

Icespell 2008.01.05. 21:25:13

Nemtom Ti hogyan vagytok vele, de nekem sokkal rémísztőbb "élményeim" vannak a való világból: GyurcsányÖszöd,Gárda,OrbánIsten,...
Szerintem az egyik legártalmatlanabb, és egyben elfogadható dolog a könyv, a hit - az olyan hit, ami nem más emberek kárára, csupán saját "örömre" szolgál.
Asszem, lehetnétek/lehetnénk türelmesebbek is a Mások iránt - nem beszélve arról, hogy a "világi" embernek mennyi szánnivaló hülyesége van.
Én nem vagyok vallásos, asszem soha nem is leszek. Másként nevelődtem. Viszont a másik ember elfogadása, akármillen dilije is van, alap.
Nem NS-ről beszélek. Azokról, akik hisznek. Szinte mind1, millen ártalmatlan dologban.
Türelem emberek, türelem!...
Asszem.:)

máté 2008.03.06. 22:21:52

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nem fér a fejembe ez a pokol. Ha jézus által új szövetség kötetett, ami a megbocsájtásra és a szeretre épül, nem hiszem, hogy Isten ezt azzal egészítené ki, hogy egyébként, aki nem tud szeretni vagy megocsájtani, az örök szenvedésre ítéltett. Talán naív vagyok, de szerintem a bűn mindig a magány szüli, hogy nehéz helyzetben akarata ellenére magára marad az ember. A bán inkább segélykiáltás, mint elfordulás Istentől. A válasz hiánya, vagy csak a süket fülek a válaszra végül valóban megszokását elfogadását hozhatják a bűnnek, de ki hibázott ekkor. Valóban a bűnös ember felelős minden tettéért, vagy bűn terheli a közösség lelkét is, amiért nem tudta őt megmenteni? Én hiszek a megbocsájtásban és a szeretetben, de azt hiszem rengeteg bűn is üli lelkemet.

Ádám 2008.05.24. 22:29:25

Máté, nem tudom, hogy elfogod-e ezt még olvasni, de azért én megpróbálok válaszolni neked. Először is mindenki bűnös, mindenki rossz. Mindenki követett el bűnt. Ezért mindenki méltó arra, hogy a pokolba jusson. És itt most nem emberi nézőpontból kell megítélni, hogy ki jó és ki rossz. Egyszerűen azért nem, mert nem mi vagyunk a világmindenség közepe. A mi felfogásunk szerint a többség, vagy legalábbis egy csomó ember "jó", mondjuk sztálinhoz, hitlerhez, bűnözőkhöz, stb. viszonyítva. De ha magunkat Istenhez hasonlítjuk, vagy Jézushoz, akkor mindannyian rosszak vagyunk. És ez a lényeg, mert a Teremtő a mérőzsinór, a viszonyítási alap, nem a teremtmény, azaz mi.
És ki olyan tökéletes, hogy soha egy bűne ne lett volna és oda kerüljön, ahol Isten van, ahol tökéletes tisztaság és bűnnélküliség (szentség) van? Senki. Mert minden egyes bűnért, igazságtalanságért - igazság szerint - büntetés jár.
De akkor hogy lehet az, hogy a mi bűneinkért mégse járjon büntetés? Sőt, hogy a mi bűneink el legyenek törölve, mintha soha nem is lettek volna, hogy tökéletesen, tisztán a mennybe kerülhessünk?
Csak úgy, hogyha valaki helyettünk "elviszi a balhét". Pont a Bill Wiese könyvében van egy nagyon jó hasonlat erre. Egy fiatal nő nagy sebességgel áthajtott egy olyan kereszteződésen, ahol táblák figyelmeztették vak és nyomorék gyerekek átkelőjére. Ezt egy rendőr észrevette és feljelentést tett ellene. A bíróságon a bíró a legmagasabb büntetést szabta ki, 25 ezer dollárt. Mivel a nőnek nem volt ennyi pénze, a törvényszolga már készült hogy a börtönbe vigye. Ekkor felállt a bíró és kifizette a 25 ezer dolláros bírságot helyette. Senki sem értette miért. Csak később derült ki, hogy a nő a bíró lánya volt. Szerintem ez elég jól illusztrálja, hogy a bíró nem akart korrupt, igazságtalan és részrehajló lenni, így igazságos ítéletet hozott, de mivel a lányát sem akarta börtönben látni, így helyette ő fizette ki a büntetést, amit egyébként ő rótt ki.
Na ugyanígy, aki Isten fia, annak Isten kifizette a bűneiért járó váltságdíjat. Úgy, hogy az Úr Jézus minden szenvedést magára vállalva meghalt (és lement a pokolba) azoknak a bűneiért és végső soron azokért, akik hisznek Őbenne és elfogadják az Ő megváltását és megtérnek Őhozzá. De akik nem, azok nem Isten fiai, hanem csak Isten teremtményei, ami nagy különbség. Így akik nem térnek meg Istenhez, nem fogadják el a Jézus megváltását, azoknak nem lesz majd senki, aki helyettük szenvedje el a nekik jogosan járó büntetést. Így ők a pokolba kerülnek.
Említetted még a megbocsájtást is ha jól emlékszem. Arról pedig annyit, hogy aki a mennybe akar kerülni, annak nincs más választása csak az, hogy mindenkinek, aki ellene vétkezett annak megbocsásson. Mert ha Isten a saját Fiát (Jézust) a halálba és kínszenvedésbe küldte azért, hogy a benne hívőknek az Ő ellene elkövetett bűneik meg legyenek bocsájtva és el legyenek törölve, akkor mi nem tehetjük meg, hogy mi viszont meg nem engedjük el a mások bűneit amit ellenünk követtek el.
Huh ez nagyon hosszúra sikeredett bocsi, de azért remélem hogy úgy ahogy érthetően tudtam kifejezni magam.

mz/x 2008.11.22. 17:05:00

Ádám, azt írod hogy:
"De ha magunkat Istenhez hasonlítjuk, vagy Jézushoz, akkor mindannyian rosszak vagyunk."

- Feltéve, hogy Isten létezik, és Jézus valóban olyan volt, mint ahogy a buzgó követői leírták kb. 70 évvel később.

"Mert minden egyes bűnért, igazságtalanságért - igazság szerint - büntetés jár."

- Na ja, ha csak egy bűnt is követtél el egész életedben (pl. hazudtál hogy nem is vagy éhes) akkor ezért Isten jogosan öl meg igaz? Ha meg a 12 világvallás közül (melyeknek több ezer, ha nem százezer különböző hitvallással rendelkező mozgalmai vannak) rosszul választod ki a hitvallásodat, akkor még a pokolra is küld, hogy ott örökké kínozzanak és a kénköves tüzes tóban égjél örökké. Végülis tényleg ilyen egy igazságos Isten nem?
Az meg már egy más kérdés, hogy az ember élete során csak véges számú bűnt képes elkövetni. Akkor miért jár érte végtelen büntetés? És mi lesz a nem keresztények jótetteivel? Isten csak a keresztények jótetteit fogja megjutalmazni? A nem keresztények jótetteikért pedig nem kapnak majd semmit? Vagy cserébe majd ők kevésbé lesznek pörkölve örökké a pokolban?

Ja meg arról nem is beszélve, hogy Isten az emberektől elvárja, hogy mindenkinek bocsássanak meg, még úgy is, ha nem kértek tőlük bocsánatot. Na most Isten ugyanezt miért nem tudja megtenni az emberekkel szemben? Mert ő igazságosabb?
süti beállítások módosítása