HTML

Trip. Ahol a sínek összeérnek.

Utazás, világ- és köldökbámulás, valamint az utolsó világmegváltási kísérlet.

Friss topikok

Linkblog

Jöjjön Kispestre, Eiffel torony nézőbe

2007.01.18. 10:53 :: matyominta

Jöjjön Kispestre, Eiffel torony nézőbe
(báj Szőr Szájmon)

Aszem jó száz éve Hódmezővásárhelyt hívták paraszt Párizsnak. Értve ezalatt, hogy pörgős volt az élet, meg fejlődött a hely, de hát azért Párizstól még egy kicsit messze volt.

Manapság Kispest határában, az M5 sztráda kivezető szakaszánál próbálják imitálni a fény városát. Több mint egy éve egy autószalon előtt mindenki gyönyörűségére ott pompázik egy közel 5 méter magas, mini Eiffel torony. Feltételezzük, hogy kiagyalója gyermekkorában gyufaszálakból készítette el Párizs jelképét, majd felnőttként gigantomán módon tovább fejlesztette ezt a szenvedélyét.
A fény városára utal az is, hogy ilyenkor Karácsony táján, miután leszállt az éj, jóféle kínai zöld futófény teszi varázslatossá a remekművet.

Az illúzió tökéletes, ajánljuk a gall kultúra kispénzű szerelmeseinek, akik még a fapados repülő járatokkal sem akarnak bajlódni, most elég felülniük az 54-es buszra.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trip.blog.hu/api/trackback/id/tr829293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világlátott Lúdtalp 2007.01.22. 15:20:27

Végre megérkezett Ámerika.
süti beállítások módosítása