HTML

Trip. Ahol a sínek összeérnek.

Utazás, világ- és köldökbámulás, valamint az utolsó világmegváltási kísérlet.

Friss topikok

Linkblog

Miskolc: utazzon belföldön!

2006.12.22. 20:53 :: Lensen

Miskolc a legjobb választás decemberben. Ilyenkor nem mutogatják a mindenfele ültetett japán díszcseresznyefák tolakodó módon gejl, rózsaszínű virágtonnáikat. A hidegben vélhetően nem találkozunk régi ismerőssel az utcán, aki sokáig szeretne beszélni arról, hogy milyen rég nem találkoztunk. Exbarátnő, ha szembejön is, tuti pasival vásárol, és továbbsiet. Elképzelhető, hogy gimnáziumi tanárnőnkkel összeakadunk (van, aki így jár), de aki nem akar kockáztatni, az menjen St. Kitts-re. 

Persze Miskolc elég messze van, de a lokálpatriotizmus és a habos oldal hazája, szóval vonzereje felülmúlhatatlan. A vonatút hosszú és teljes biztonsággal kijelenthetjük, hogy Önnek sem lesz ülőhelye. Ha kibírta (másodosztály 2204-2724 Ft, „26 éven aluli fiatal”-nak ue. 1477-1997Ft., az első osztály 800-1100Ft-tal drágább, és ott sincs ülőhely), akkor a túra azért megéri. Van romantika: a cukrászdákban mesésen finom sütiket, tortákat kapni, az ár viszonyításképpen: kb. fele-kétharmada a pestinek.



Kocsma minden sarkon. Kulturális program: egy óriási színházkomplexszum, sok-sok teremmel, stúdióval, szabadtéri színpaddal, esténként min. két előadással. Ha idegenvezetést kérünk, akkor végignézhetjük a kelléktárakat, a kulisszákat, az öt méter magas díszletállító-termet is, forgótechnikával. A gigantikus színház épületében helyet kap egy színházmúzeum is, külön báb-kiállítással. Fényképek, jelmezek, kellékek, személyes tárgyak színjátszásunk történetének nagyjaitól (Fehér Pufi hagyatékának darabjai csak itt!), keretezett, veretes anekdoták a falon, egy eredeti, bazinagy fényorgona egy különteremben és rengeteg jólismert bábfigura fokozza a művelődni vágyással és két és fél órányi utazással fölkorbácsolt utazó örömét. Akinek mindez nem elég: van villamos és busz, mégse BKV, mi az?







Bónusz: Sid Barrett (Pink Floyd) utazása Csodaországban:


Szólj hozzá!

Címkék: belföld miskolc

A bejegyzés trackback címe:

https://trip.blog.hu/api/trackback/id/tr1422317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása