HTML

Trip. Ahol a sínek összeérnek.

Utazás, világ- és köldökbámulás, valamint az utolsó világmegváltási kísérlet.

Friss topikok

Linkblog

Critical Mass 2007.04.22 (sk.videók)

2007.04.23. 19:50 :: Ich bin Partisan

Bringás zúzás keresztül a városon, valamint lencsevégre kaptuk a jeles társadalmi esemény örömére Budapestre elzarándokolt Kétfarkú Kutya Párt szabadtéri megmozdulását.
Nézegessen bátran (a youtube tömörítés minősége szopás), a revver.com meg gyakran befuccsol. Talán a Metacafe:


A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Budapesten -


Critical Mass Budapest 2007 04 22




Dasistdasende?

Elgondolkodtató, hogy Che Guevara hárásó, míg a magyar zászló (a pirosfehérzöld) nemkívánatosnak minősített politikai jelképnek számított az idei Critical Mass egyes szervezői szemében (hm, kuruc.info, enyhén provokáció szagú a dolog, ismerjük mi az emlegetett honlapot, de ha csak fele is igaz a beszámolónak, jövőre minimum felére fog csökkenni a felvonulók száma). Ez a hír nullázhatja Kükü és társai erőfeszítéseit, hogy egy össznemzeti rendezvényt hozzanak tető alá.

Természetesen azt is tudjuk, hogy egészen mást jelent egy Che Guevaras póló pl. egy amerikai tüntetésen, mint Magyarországon, ahol az MSZP hivatalos (trendi) szentjének számít.

"Megvan az ÉV Szuperciki Sajtóhúzása, amihez képest egy meztelen MDF-eseket címlapon futtató Schmuck Andor-kiadvány eltörpülne, mint az egyszeri miniszterelnök Böszmeföldön. A kínos rekord a Fiatal Baloldal nevéhez fűződik, az MSZP-s ifjúsági szervezet ugyanis - ha hiszik, ha nem - kulturális és életmódmagazint adott ki. Most szorítsanak meg egy padlóhoz csavarozott tárgyat - Che Guevara Magazin címen."
(index)

frissítés (07.04.28)
A kurucék leírásából nem derült ki: az eset a szegedi CM-en történt

..........................................................
Echo TV a Critical Massről


..........................................................

egy gondolatébresztő cikk kezdő környezettudatosoknak: építészfórum
..........................................................

Videó Drachtenből, Hans Monderman holland építész bemutat:

"A 45 ezer fős kisváros egyik terhelt forgalmi csomópontját ugyanis úgy oldotta meg, hogy azon se tábla, se burkolati festés, se közlekedési lámpa nem segíti a forgalmi eligazodást. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) a józan ész és az udvariasság dönti el, hogy ki mikor halad át rajta, legyen az gyalogos, kerékpáros, személyautó, vagy tehergépjármű. A csomóponton napi 17 ezer gépjármű, és 5-6 ezer kerékpáros halad át naponta, ami budapesti léptékben is középkategóriás kereszteződésnek számít. Az eredmény pedig magáért beszél: a statisztikák szerint az addig halálzónaként számon tartott csomópontban egyetlen (!) komoly baleset sem történt a rendezés óta."





2004-es index cikkelés Demszky és Tsai szélsőségesen autósbarát (szavazatmaximalizáló?) hozzáállásáról az Autómentes nap (szeptember 22) vasárnapra tolásáról

"budapestiek nem érettek még az európai közlekedési normák befogadására, esetleg a magyar nép genetikus okokból elválaszthatatlan az autójától? Van-e értelme a közlekedési dugók ellen demonstrálni egy kihalt utcán? Meddig lehet álakciókkal elterelni a figyelmet a közlekedési problémákról?

A kérdéseket az európai autómentes nap budapesti rendezvényei vetették fel bennünk. Budapest az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén sem az előírt hétköznapon, azaz szeptember 22-én tartja az autómentes napot. A főváros az autósok nyugalmát óva vasárnap délutánra szervezi az Európa-szerte szerdán tartott kerékpáros demonstrációt.

Az Index meglepődve értesült arról, hogy bár az európai autómentes nap szabályzata többek közöttt leszögezi, a rendezvényt szeptember 22-én kell tartani, a főváros mégis résztvevőként hirdeti magát, sőt a nemzetközi honlapon is így szerepel."

Szólj hozzá!

Címkék: budapest video magyarország 2007 critical mass

A bejegyzés trackback címe:

https://trip.blog.hu/api/trackback/id/tr6062554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása